Jaarrekening 2015 is beschikbaar. Zie tabblad "ANBI".       3 december 2016

Het verhaal achter de beelden van heiligen in de Bonifatiuskerk    20 mei 2013

Pater Dries van den Akker S.J. geeft op 5 juni om 16:00 uur tekst en uitleg.

De Bonifatiuskerk herbergt beelden en afbeeldingen van bekende en minder bekende heiligen. Weten we eigenlijk wel welke heiligen we in huis hebben? Is bijvoorbeeld het beeld dat wij aan onze patroonheilige toeschrijven echt wel Bonifatius? Er ontbreken allerlei kenmerken..... En de geschilderde heiligen boven de banken in het middenschip: welk verhaal vertellen zij?

De Stichting Vrienden van de Bonifatiuskerk leek het een aardig idee om hierover meer te weten te komen. De Jezuïet pater Dries van den Akker uit Delft is een deskundige op het gebied van heiligenbeelden. Wij hebben hem uitgenodigd om op woensdag 5 juni - de feestdag van de heilige Bonifatius - om 16.00 uur naar de kerk te komen. Hij maakt dan met ons een rondgang en vertelt het verhaal achter de beelden en afbeeldingen in onze mooie kerk.

Pater Van den Akker interesseert zich al vele jaren voor beelden en afbeeldingen van heiligen in kerken. Hij heeft een uitgebreid fotoarchief. Voor de Maria van Jessekerk in Delft heeft hij de 131 heiligenbeelden in een boek beschreven.

Het verhaal achter de beelden en afbeeldingen in de Bonifatiuskerk. Het belooft een boeiende rondgang te worden. Onze mooie kerk komt zo nóg meer tot leven. De Stichting Vrienden van de Bonifatiuskerk nodigt graag haar leden voor deze bijeenkomst uit. Na afloop van de rondleiding staat een drankje klaar in de Lucaszaal van de pastorie. Ook andere belangstellenden zijn op deze bijeenkomst van harte welkom.

Artikel jaarboek 2012 van de HVR                   23 november 2012

In het jaarboek van de Historische Verenging Rijswijk (HVR) is een artikel verschenen met de titel: "Metamorfose apsis Bonifatiuskerk". In dit artikel beschrijft Paul Schott hoe het project tot stand is gekomen en laat hij aan de hand van verschillende mooie afbeeldingen zien hoe het eindresultaat tot stand is gekomen.

Artikel in de Telegraaf            13 december 2011

Nieuwsbrief                             25 november 2011

In de Nieuwsbrief van 25 november hebben wij u in kennis
gesteld van de spontane sponsor actie die is onstaan nadat
tijdens de schilderwerkzaamheden in de absis 12 sterrenbeelden
onder de verf tevoorschijn kwam.

Inmiddels kunnen wij u mededelen dat op het moment van
plaatsen al tien sterrenbeelden een sponsor hebben gevonden.

Alleen de Leeuw en de weegschaal wachten nog op een sponsor.

Door middel van de onderstaande link kunt u de laatste nieuwsbrief
lezen en/of uitprinten.

Nieuwsbrief 25 november 2011

Artikel in HVR jaarboek         24 november 2011

In het jaarboek 2011 van de Historische Vereniging Rijswijk
(HVR) is dit jaar een artikel gepubliceerd van Paul Schott over
de renovatie van de von Fisennetribune.

Klik HIER om het artikel te lezen.

Het jaarboek is voor leden van de HVR gratis, voor niet leden
is het jaarboek bij de vereniging te koop.

Uitslag Fotowedstrijd            12 september 2011

10 september 2010 was de bekendmaking en prijsuitreiking
van de Fotowedstrijd die de Stichting Vrienden van de
Bonifatiuskerk had uitgeschreven.